שאלות נפוצות
חיילים
כידוע לכם חוקי מטכ"ל נכתבו עוד הרבה לפני גיוס החרדים לצה"ל, הם לא הותאמו למתגייסים הבאים מרקע חרדי ועל כן פעמים רבות הם נופלים בין הכיסאות. בצה"ל קיימים שני סוגים של חיילים בודדים: החייל הבודד הקלאסי הוא העולה החדש, הוריו נותרו בחו"ל הם תומכים בו מרחוק וכאן הצבא תומך בו כמה שהוא יכול, את השאר עושים ההורים הדואגים והאוהבים.
סוג אחר של חיילים בודדים היה נדיר מאוד עד לגיוס החרדים לצה"ל, והפך להיות נפוץ מאוד והוא חסרי עורף משפחתי או כפי שהם מכונים בעגה הצבאית חע"מים. קשה מאוד לקבל הכרה כבודד על רקע זה והחייל חייב להיות מנותק קשר לחלוטין עם כל בני משפחתו ועם שני הוריו כדי לקבל הכרה. חיילים רבים הבאים מרקע חרדי עדיין מקיימים קשרים חלקיים עם חלקי משפחה שאינם שלמים עם הגירוש של הבן מהבית: אם המשפחה, אחים ואחיות בעיקר נשואים. במקרים אלה, רשמית הצבא אינו מכיר בחיילים אלה כחיילים בודדים אבל מצד שני אין להם לאן לחזור. צריך לציין שבחצי השנה האחרונה חל שינוי ביחס הצבא לעניין, אנחנו בעמותה מייחסים את השינוי הזה לפעילות שלנו שגרמה לצבא להבין שהוא חייב לשנות כיוון.
זאת ועוד, לוקח פרק זמן של לפחות חודש מרגע הגשת הבקשה עד שהיא מאושרת או לא מאושרת, וגם אז הם חייבים להמשיך לחיות. כמו כן אנחנו תומכים במועמדים לשרות בטחון (מלש"בים) שהוריהם מנתקים איתם את הקשרים רק בעקבות הכנותיהם לגיוס והם מגיעים אלינו.
כל החיילים באים מרקע חרדי אך יותר ממחציתם אינם שומרי מצוות. יש לנו מחרדים המקפידים על קלה כבחמורה ועד חילונים גמורים. העמותה שלנו אינה מחזירה בתשובה ולא גורמת לחיילים לנטוש את שמירת המצוות. אנחנו לא מתערבים בחיים הפרטיים של החיילים. אנחנו כאן כדי לתת לחיילים בית חם אוהב ותומך, לא משנה איך הם נראים ומה הם עושים.
גולת הכותרת של העמותה היא החזרת החיילים הביתה להוריהם. יותר מעשרה חיילים הצלחנו להחזיר להורים ואין דבר מרגש מזה. כשאנחנו מריחים שיש התכנות לחידוש הקשר אנחנו פועלים בכיוון הזה מייד. חלק קטן מההורים נענה לאתגר, רובם לצערנו לא. אנו גם מצליחים לעיתים לשכנע חיילים צעירים שלא לעשות את טעות חייהם ולבקש להיות חייל בודד רק מפני שיש אי הבנות בין החייל לבין ההורים, אלא חשוב בכל מקרה להישאר בקשר טוב עם ההורים
עמותה
כן. העמותה מוציאה קבלות מוכרות לצרכי מס לפי סעיף 46 לפי פקודת מס הכנסה.
אישור סעיף 46